Дали знаете зошто полицајците го допираат задното светло кога ќе ве сопрат?

- Advertisement -

Кога последен пат ве сопрела полиција? Се чини дека секојпат кога тоа ќе се случи, полицаецот ја прави истата работа. Тоа ве нервира, но се чини како тие да уживаат кога го трошат вашето време. Но сепак, тоа само вам ви се чини, бидејќи за секое зошто, си има свое затоа.

1.Непопуларно допирање на светлото
Ова дејство има многу историја. Тоа датира уште од времето кога полицајците почнале да патролираат по улици. Тоа го прават за да ги фатат луѓето ако има потреба за тоа.

2.Тап, тап, тап
Тапкањето по раме се прави како проверка на криминалците. Оваа мала дистракција на полицаецот му дава доволно време да види ако некој повлекува по оружје или прави нешто слично.
3.Но, тоа е само една од причините – ова ќе ве шокира!
Ако запрете криминалец, некој кој сака да му наштети на полицаецот или сака да избега, останува отпечатокот како доказ дека тој бил тука.

- Advertisement -

4.Нивните отпечатоци остануваат на светлина
Ако најдат автомобил, ќе го препознаат по отпечатоците на своите прсти.
5.Тоа е опасно дејство?
Овој ритуал им помага на криминалците да ја утврдат точната локација на полицајците.

6.Иницијален шок
Кога луѓето знаат дека погрешиле, ако нешто кријат, трепкањето на полициските светла ги прави нервозни, па полесно се откриваат дека нешто кријат.
7.Чудна пракса

Полицајците тврдат дека ова ги зголемува бројот на уапсените. На овој начин уапсиле тешки престапници.

- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ТРЕНДИНГ

Ако некој се сеќава што е ОВА нека напише во коментар! Младите генерации веројатно не знаат за што служи

-Тоа беше неопходна направа без која, на пример, животот во војска не можеше да се замисли. „Нож„ за конзерви, отворач за конзерви. Тоа беше неопходна...

На овој сајт можете да ја лоцирате било која куќа и улица, било каде во светот!

На интернет постои сајт на кој, за само неколку секунди, можете да ја пронајдете било која куќа во било која улица на нашата планета. Едноставно,...

Како да ги исперете патиките во машина без да ги оштетите: Ова е трик кој секогаш ми успева

Ова е еден од најлесните и најдобрите начини на кој можете да ги исперете вашите патики и да им ја вратите претходната блескавост. Вашите...
error: Содржината е заклучена!