Трогателна сцена до солзи: Глувонема мајка која страда од деменција накратко ја препознава својата ќерка (ВИДЕО)

- Advertisement -

Во редок момент снимен на видео, М.J. Грант од Санфорд ја доловува убавата страна на деменцијата, љубовната врска помеѓу родителот и детето што никогаш не се губи. Грант внимателно се обидува да ја спаси својата мајка од немилосрдните спојки на деменција.

Покрај тоа што е дементена, нејзината мајка е глува и нема. Додека возат, двете разменуваат реченици на знаковен јазик. Грант внимателно поставува разни прашања на својата мајка за да открие дали воопшто се сеќава на неа.

– Каде е МЈ? ја прашува мајка си.
Ја видов многу одамна на Божиќ … заборавам, одговара жената.

- Advertisement -

Трогателниот просветителски разговор ја опишува катастрофалната загуба што ја претрпеа најблиските поради деменција. Грант покажува трпеливост и го продолжува разговорот со многу љубов.

Жената со деменција размислува за препознавање на сопствената ќерка. Таа повторно зборува на МJ на знаковен јазик. – Можеби ја запознавте? – ја прашува својата ќерка, на што таа одговара позитивно.

МJ Грант и објасни на нејзината мајка како нејзините родители се глуви и неми и како таа треба да ги запознае. Тогаш интересот на жената се повеќе се буди …

– Каде е мајка ти, јас треба да ја запознаам, одеднаш објаснува жената. – Мајка ми е тука … Мислам дека ја познаваш – одговара МЈ Грант и и го открива името на нејзиниот татко. Тогаш ситуацијата почнува да и станува јасна на дементираната жена.

– Дали јас те родив? – ја прашува нејзината мајка со возбуда.

Двете се воодушевени – М.J. Грант заради фактот што го освежи сеќавањето на нејзината мајка, барем за момент, дементираната глувонема жена поради радоста да го препознае своето дете по долго време. – Јас сум твојата мајка, конечно заклучува дементираната жена.

- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ТРЕНДИНГ

Четири килограми за еден месец: Секое утро во јогуртот додадете една лажица од овој зачин

Денес кога се среќаваме со многу диети на интернет, ретко кога сме сигурни дека истата навистина делува. Прво што треба да знаете за една диета...

Медицината во чудо – монах открил природен лек за сите болести, проверен и со научна основа

Ние сите сме здрави, имунитетот ни е одличен. На пример, зимава што помина имаше многу вируси, декември, јануари… цела седмица бев во опкружување со...

ОВА Е ЗНАК ДЕКА КРАДЦИТЕ ГО „ПИКИРАЛЕ“ ВАШИОТ СТАН! Имаат нов трик, препознајте го и заштитете се

Веќе знаете дека алармите и безбедносните брави на вратите се најдобри за сигурноста на вашиот дом, но обрнете внимание на трикот што провалниците го...
error: Содржината е заклучена!