Сите ја користиме, ретко кој забележал: На банкнотата од сто денари нешто е чудно кај реката Вардар

- Advertisement -

Она што побуди внимание кај архитектот Иван Стојковски од скопско Маџир Маало е гравурата во негатив на Скопје од 17 век, што се наоѓа на задната страна на стоденарката.

На банкнотата од сто денари Вардар тече угоре.

Тој тврди дека е оригиналната што ја изработил Јакобус Харивејн – Антверпен, но е поставена во негатив.

- Advertisement -

-Сметам дека грешката е направена сосема случајно при лиењето на гравурата што може да се случи и денеска и покрај развиената технологија.

Најверојатно тогаш таа грешка не била многу битна. Можеби е направена грешка при пресликувањето или при копирањето.

- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ТРЕНДИНГ

Потресна исповед на мајка: Мојата ќерка е грда и јас сум очајна поради тоа!

На една друштвена мрежа се појави потресна исповед на една мајка предизвика големо внимание и лавина на коментари. Таа призна дека нејзината ќерка е едноставно...

Генијален трик после кој никогаш повеќе нема да морате да миете садови

Мили студенти и сите останати млади мрзливи луѓе на овој свет кои мразите да миете садови- имаме трик за вас после кој вашиот живот...

Оваа молитва ја користев трипати и 3 пати предизвика да се случат чуда од кои животот ми тргна кон подобро

Читањето на оваа молитва ќе предизвика чуда во вашиот живот! Оние кои ја читаат оваа молитва велат дека им се случувале најразлични убави нешта....
error: Содржината е заклучена!