(ВИДЕО) Никола со парите од роденденот си купил теле, а во рацете наместо телефон држи молзалка за крави

- Advertisement -

Дванаесетгодишниот земјоделец од Инџија се вика Никола Вучковиќ, голем познавач на земјодлеството, а сточарството му е омилено.

Никола оди во шесто одделение, живее во населбата Јарковци. Мал е, но со големо знаење. Веќе полни 4 години Никола извршува работи во градината, во полјоделството и сточарството. Сите животни во дворот се навикнати на него, но и тој на нив. А еден негов просечен ден изгледа вака:

„Наутро станувам во 6.30, пијам чај, влегувам во шталата, ги хранам кравите, па свињите, после одам кај пилињата, кај кокошките и така“, раскажува момчето за РТ Војводина.

- Advertisement -

Парите што ги добил за роденден ги оставил на страна, собирал и купил теле. Додека другите деца од рака не ги испуштаат мобилните телефони, Никола најчесто ракува со молзалката, косата и целиот останат прибро неопходен за едно селско домаќинство.

- Advertisement -

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ТРЕНДИНГ

Потресна исповед на мајка: Мојата ќерка е грда и јас сум очајна поради тоа!

На една друштвена мрежа се појави потресна исповед на една мајка предизвика големо внимание и лавина на коментари. Таа призна дека нејзината ќерка е едноставно...

Генијален трик после кој никогаш повеќе нема да морате да миете садови

Мили студенти и сите останати млади мрзливи луѓе на овој свет кои мразите да миете садови- имаме трик за вас после кој вашиот живот...

Оваа молитва ја користев трипати и 3 пати предизвика да се случат чуда од кои животот ми тргна кон подобро

Читањето на оваа молитва ќе предизвика чуда во вашиот живот! Оние кои ја читаат оваа молитва велат дека им се случувале најразлични убави нешта....
error: Содржината е заклучена!